RLB ELEKTRONIKUS SZÁMLÁZÁS


Cégünk bevezeti saját fejlesztésű elektronikus számlázását, mellyel lehetővé válik időbélyegzővel és elektronikus aláírással ellátott számlák kibocsájtása, továbbítása. Először az ügyfeleinknek kiállított "papírszámlákat" váltjuk fel elektronikus számlákkal, majd a sikeres bevezetést követően hamarosan az RLB számlázó programot használó ügyfeleink is képesek lesznek elektronikus számla kiállítására, amivel amellett, hogy egy környezetbarát technológiát vezethetnek be, jelentős adminisztrációs költség- és időmegtakarítást is elérhetnek.

A 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról 175. § (3) b) bekezdése alapján az elektronikus számlázáshoz a befogadó beleegyezése szükséges, így az vissza is utasítható. A számlabefogadó beleegyezése viszont nem csak formális - írásos - lehet, megvalósulhat passzív módon is, például a felhívást követően a rendelkezésre álló időben nem nyilatkozik arról, hogy nem szeretne elektronikus számlát kapni.

Cégünk a frissítési díjak tekintetében novembertől tervezi bevezetni az elektronikus számlázást. Az elektronikus számlát e-mailben küldjük meg ügyfeleinknek (magát a digitálisan aláírt és időbélyegzett PDF számlát), valamint a honlapunkon a díjbekérőkhöz hasonlóan ezek a számlák is bekerülnek a felhasználói fiókba, ahonnan bármikor letölthetők lesznek.

Amennyiben Ön nem szeretne elektronikus számlát kapni (tehát továbbra is papír alapon, postázva szeretné megkapni a frissítési díj számláját), legkésőbb az esedékes frissítési díj kifizetése ELŐTT jelezheti cégünknek az erre vonatkozó igényét az alábbi módokon:

Amennyiben a papír alapú számlát választja, bármikor visszatérhet az elektronikus számlázásra.

Mivel fentiekről minden lehetséges módon tájékoztatjuk ügyfeleinket (e-mailben, a honlapunkon, a postán küldött díjbekérőben stb.), amennyiben a díjbekérő kifizetéséig nem jelzi a papírszámla iránti igényét, úgy az elektronikus számlázást elfogadottnak tekintjük.

Új ügyfeleink a megrendelés leadásakor jelezhetik, ha nem szeretnének elektronikus számát befogadni.