Főoldal Céginformáció Szoftverek Árlista Demo programok Megrendelés Kapcsolat
Kettős könyvvitel Pénztárkönyv Naplófőkönyv Számlázás Számlázás 2 Házipénztár Útnyilvántartás Dokumentációk
Adriana Accounting - A könyvelés izgalmas és változatos! Könyvelői praktikum BaBér bérszámfejtés munkaügyi fórum
2018. június 29.

Honlapunkon letölthetővé vált a számlázó programok következő frissítése, amelyek az Onlineszámla adatszolgáltatáshoz kapcsolódóan tartalmaznak módosításokat. A számlázó programokhoz további frissítések is várhatók! Tájékoztatjuk továbbá, hogy a NAV Online Számla rendszere karbantartás miatt 2018. június 30-án (szombaton) 16:00 és 24:00 óra között nem lesz elérhető, így ebben az időszakban a számlázó programjainkban sem lehet majd elvégezni a szükséges beállításokat.

2018. június 28.

Onlineszámla kezdeti lépések PowerPoint formátumban innen tölthető le.2018. június 26.

Honlapunkon letölthetővé vált a számlázó programok frissítése, amibe már rögzíthetők a technikai felhasználóhoz kapcsolódó adatok (felhasználónév, jelszó, XML kulcs és XML cserekulcs). Amennyiben elvégzik a rögzítését, július 1-jétől a program beküldi a feltételeknek megfelelő számlákat, bár előfordulhat, hogy kell még frissítést kiadnunk júniusban.
A frissítéshez részletes leírást mellékeltünk.

2018. június 22.

Várhatóan június 25-én új funkciókat élesítenek az onlineszamla.nav.hu oldalon, amennyiben ez nem jár olyan változással, ami miatt módosítanunk kell a programon, hétfőn mi is kiadjuk a frissítéseket a számlázó programokhoz, amibe már rögzíteni lehet a technikai regisztráció során kapott kulcsokat. Ez a verzió már képes lesz beküldeni a számlákat július 1-jétől, bár elképzelhető egy újabb júniusi frissítés.

A frissítésről e-mailben értesítést küldünk, addig is a felmerülő kérdéseket legegyszerűbben a fórumunkon beszélhetjük meg.

2018. június 19.

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 2018. július 1-jétől hatályos 10. számú mellékletében foglaltak szerint adatszolgáltatási kötelezettség terheli az adóalanyt a legalább 100 ezer forint áthárított általános forgalmi adót tartalmazó, belföldi adózók közötti ügyleteiről kiállított számláiról.

Számlázó programjaink fejlesztése és a tesztrendszer kialakítása hónapok óta tart. A rendszer élesítését június 18-án kezdte meg a NAV, első lépésként a regisztrációt lehet elvégezni.

Az onlineszámla weboldala a következő linken érhető el:

https://onlineszamla.nav.gov.hu/


A jobb felső sarokban találjuk a Regisztráció funkciót, erre kattintva tudjuk a regisztrálást elvégezni. A megjelenő oldalon egy közérthető videóban, illetve a "Tájékoztatások" főmenü "Tájékoztató a regisztrációról" menüpontban kapunk információt a regisztrálás folyamatáról.

Először az adózói regisztrációt kell létrehoznunk, majd a rendszerbe bejelentkezve létre kell hozni egy technikai felhasználót. A technikai felhasználó létrehozása eredményeként megkapjuk a technikai felhasználó felhasználónevét, az XML aláírókulcsot, és az XML cserekulcsot. Ezt a 3 adatot, valamint a technikai felhasználó létrehozásakor megadott jelszót kell majd megadni a számlázó programban ahhoz, hogy az adatszolgáltatást a program automatikusan el tudja végezni, normál működés esetén ennél több feladatuk ezzel nem is lesz.

A számlázó programok frissítéseit hamarosan elérhetővé tesszük (erről majd e-mail értesítést küldünk), így a fenti regisztráció és a szükséges adatok rögzítése megtörténhet, de egyelőre számlát beküldeni nem lehet. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy az adatszolgáltatás teljesítéséhez minimum Windows 7 operációs rendszerre lesz szükség (Windows XP alatt nem működik), illetve értelemszerűen elengedhetetlen hozzá az élő internet kapcsolat.

Amennyiben bármi fejlemény történik, frissítjük a tudnivalókat, illetve hírlevelet küldünk.

Végezetül néhány hasznos link a témában, melyeken sok felmerülő kérdésre választ kaphatnak:

Online számla kezdőlap/

Tájékoztató az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról

Online számla információk (kérdések-válaszok)

NAV közlemény a regisztráció elindításáról

© 1998 - 2018 RLB-60 Bt. Adatvédelmi tájékoztató