Főoldal Céginformáció Szoftverek Árlista Demo programok Megrendelés Kapcsolat
Kettős könyvvitel Pénztárkönyv Naplófőkönyv Bérszámfejtés Számlázás Számlázás 2 Házipénztár Útnyilvántartás Dokumentációk
cashbook Adriana Accounting - A könyvelés izgalmas és változatos! Könyvelői praktikum szabalyzat.com https://rlb.beosztasom.hu/ BaBér bérszámfejtés munkaügyi fórum


Kedves Ügyfeleink!


Cégünk 1998-ban kezdte forgalmazni saját fejlesztésű könyvelőprogramjainak DOS-os verzióit, majd 2000-ben az elsők között jelentünk meg Windows-os könyvelőprogramokkal. Az üzletpolitikánkat akkor úgy fogalmaztuk meg, hogy egy olyan kedvező ár/érték arányú programot kínáljunk az ügyfeleinknek, amivel a programon belül minden olyan feladat elvégezhető, amire egy mikró- és kisvállalkozások könyvelésére szakosodott könyvelőnek, könyvelőirodának szüksége lehet, ezért mindhárom könyvelőprogramunk a kezdetektől tartalmazott tárgyieszköz nyilvántartást és bérszámfejtést.

Az eltelt több mint 20 évben folyamatosan új funkciókkal bővítettük programjainkat, miközben igyekeztünk megfelelni az állandóan változó jogszabályi környezetnek és a törvényalkotók által támasztott új kihívásoknak, majd évekkel ezelőtt elkezdtük újraírni a programokat egy újabb fejlesztői környezetben. Az új, hálózatos könyvelőprogramokat érvényes frissítéssel rendelkező ügyfeleink már most is felár nélkül használhatják, annak ellenére, hogy a régi programokhoz képest jóval több olyan funkcióval rendelkeznek, melyek lényegesen meggyorsítják a könyvelést. Ezért nagyon sokan már át is tértek az új programok használatára. Annak, hogy eddig még nem cseréltük le a programjainkat az újabb verzióra egyetlen oka volt, a bérszámfejtés még nem készült el hozzá.

A könyvelőprogramok újraírásakor azzal szembesültünk, hogy bár csak könyvelőprogramokat árulunk, annak a legnagyobb részét a bérszámfejtés teszi ki, és szintén a bérszámfejtéssel kapcsolatos törvényváltozások a felelősek a frissítések 75-80%-áért. Ekkor úgy döntöttünk, hogy a bért külön programként készítjük el, kibővített funkcionalitással, nem zsúfoljuk bele a könyvelőprogram egyetlen almenüjébe. A fejlesztés a folyamatos törvényváltozások miatt lassan haladt, de tavaly kiadtunk egy béta verziót a bérből, amelyet ügyfeleink visszajelzései alapján folyamatosan tökéletesítettünk, így az idei évben már több száz ügyfelünk éles bérszámfejtésre is használta. Most érkezett el az idő, hogy véglegessé nyilvánítsuk az új bért, és megtervezzük a régi programok cseréjét az új programokra.

Az év végéig továbbra is a régi programokat áruljuk, amelyek tartalmazzák a bérmodult, de minden ügyfelünk dönthet úgy, hogy már most áttér az új programok használatára, ahogy azt már sokan megtették. Az áttérés bármikor elvégezhető, az új programok a régiek regisztrációs adataival élesíthetők, az új bérprogram pedig bármelyik könyvelőprogram regisztrációs adataival aktiválható.

2022. január 1-jétől már csak az új, jóval több funkciót tartalmazó könyvelőprogramokat fogjuk értékesíteni, ugyanakkor 2022. végéig ügyfeleink dönthetnek úgy, hogy a régi programokat használják, ugyanis 2022. végéig a törvényváltozások miatti módosításokat el fogjuk végezni a régi programokon is, így régi ügyfeleink megvárhatják a nekik megfelelő időpontot a váltásra.

Fontos változás viszont, hogy 2022-től a bérprogram külön programként lesz megvásárolható külön frissítési díjjal, de lesz lehetőség könyvelőprogrammal csomagban is megvásárolni jelentős kedvezménnyel. A január 1-jén érvényes könyvelőprogram frissítéssel rendelkező ügyfeleinknek természetesen nem kell megvásárolni az új bérprogramot, de ha lejár a frissítés, a bérszámfejtésért külön frissítési díjat kell fizetni.

Célunk továbbra is az egyik legkedvezőbb ár/érték arányú program biztosítása a mikró- és kisvállalkozások, illetve azok könyvelői számára. Aki figyelemmel kíséri a könyvelőprogramok piacát, valószínűleg egyetért ezzel az állításunkkal, de azért érdemes kontextusba helyezni az árakat. A korlátlan céges pénztárkönyv programunk éves frissítési díja (amivel korlátlan számú alkalmazottnak számfejthetünk is, sokan kifejezetten csak bérszámfejtésre vásárolták meg) nettó 11.500 Ft, ami havi mindössze 960 Ft, de ez az összeg a kettős könyvvitel esetében is csak ennek a duplája (évi nettó 23.000 Ft, havi 1.920 Ft). Ez a havi könyvelési, vagy bérszámfejtési piaci árakhoz képest is csak jelképes összeg. Emellett érdemes azt is figyelembe venni, hogy mit kap Ön ezért a díjért, mivel szolgáltatásaink egy része a többi szoftvergyártó jelentős részénél csak felár ellenében érhető el:
 • Az ügyfélszolgálatunk igénybevételét telefonon munkanapokon 8-17 óra között.
 • Az ügyfélszolgálatunk igénybevételét e-mailben.
 • Adatbázisok átvizsgálását, javítását.
 • Személyes konzultációt irodánkban.
 • Weboldalunkon lévő szakmai fórum használatát.
 • Frissítések rendelkezésre bocsájtását. (2020-ban soha eddig nem látott mennyiségű, 37 frissítést adtunk ki, és idén szeptemberig is már 21-et)
A változásokkal kapcsolatos tudnivalókat GY.I.K. (gyakran ismételt kérdések) formájában próbáljuk meg összefoglalni, melyet folyamatosan frissíteni fogunk az esetlegesen felmerülő újabb kérdésekkel.

Gyakran Ismételt KérdésekHonnan lehet letölteni az új, hálózatos programokat?
 • A weboldalunk Demo menüpontja alatt megtalálhatóak a régi és az új programok telepítői is. A régi programok regisztrációs adataival élesíthetőek az új programok is, az új Bérszámfejtő program bármelyik könyvelőprogram kulcsával élesíthető.
Az adatok áttölthetőek az új és a régi programok között?
 • Az új programok képesek importálni az adatokat a régi programokból, de fordítva nem működik, a régibe nem tölthetők vissza az adatok az új programokból. Akinek több könyvelőprogramja is van (pl. pénztárkönyv és kettős), a béradatok mindkét könyvelőprogramból átvehetőek az új bérprogramba.

Az új bérprogramot a régi ügyfeleknek meg kell vásárolni?
 • Aki 2022. január 1-jén érvényes frissítéssel rendelkezik bármelyik könyvelőprogramhoz, annak nem kell külön megvásárolni az új bérprogramot, viszont a frissítés lejártakor már külön frissítési díjat kell fizetni a bérprogram frissítéseiért.

Hogyan változnak a frissítések árai?
 • Az új, hálózatos könyvelőprogramokban több olyan funkció és szolgáltatás található, mely jelentősen megkönnyíti, illetve automatizálja a könyvelést. Ezek a funkciók és szolgáltatások már most is elérhetőek az új programot használó ügyfeleinknek felár nélkül, és folyamatosan dolgozunk ezek továbbfejlesztésén. Ezért az új programok frissítési díjai nem fognak csökkenni a bér különválasztásával. A bérszámfejtés frissítési díja nem fogja meghaladni a kettős program frissítési díját, a 2022-től érvényes árlistánkat már megtalálja az alábbi linken (árlista 2022-től). A programok frissítési díjai továbbra is évente kb. a listaárak 25-30%-a lesz. Ugyanakkor bérszámfejtés szétválasztásának kompenzálásaként 2022-től minden könyvelő és számlázóprogramban alapáron elérhető lesz a Partnerkövető szolgáltatás, melynek jelenlegi ára évi nettó 12.000 Ft.

Milyen új funkciók és szolgáltatások találhatóak az új könyvelőprogramokban a régihez képest?
 • Egységes, rugalmasabban szűkíthető listák,
 • Egyénileg méretezhető ablakok, táblázatok,
 • Gazdasági esemény törzs használata,
 • PDF exportálási lehetőség,
 • Felhasználói jogok használata,
 • Csoportos számlakiegyenlítés,
 • Csoportos műveletek (táblázat kijelölt tételeinek törlése, nyomtatása),
 • Automatikus programfrissítés,
 • Kibővített munkaszámos könyvelés,
 • Kibővített OSA szolgáltatások (tételes import, vevő számlák könyvelése OSA alapján, csoportos könyvelés OSA adatokból)
 • Kibővített importálási lehetőségek (könyvelés CSV fájlból, törzsadat importok)
 • Automatikus bankkivonat, valamint futár és bankkártyás elszámoló listák feldolgozásának lehetősége Adriana segítségével (közvetlen kapcsolat a programokból)
 • Cashbook integráció (papírmentes könyvelés, számlaképek, dokumentumok elérése közvetlenül a programból, számlák automatikus, csoportos könyvelése, könyvelési információk megosztása a vállalkozókkal)

Mi történik, ha van 2022-ben is érvényes Partnerkövető előfizetésem?
 • A Partnerkövető szolgáltatásra egy évre lehetett előfizetni, így vannak olyan ügyfeleink, akiknek 2022-re is van kifizetett Partnerkövető előfizetésük. Nekik megnézzük, mennyi hónap nyúlik át 2022-re, és a következő frissítési díjból jóváírjuk az erre az időszakra kifizetett összeg 100%-át. Ugyanakkor új előfizetést, vagy hosszabbítást már csak decemberig lehet megrendelni és kifizetni. Pl. ha valaki 2021. júliusban előfizetett 2022. júniusig Partnerkövető szolgáltatásra, a következő júliusban esedékes frissítési díjat 6*1000 = 6.000 Ft-tal csökkenteni fogjuk. Ez a visszatérítés nem vonatkozik a 2021-es új ügyfeleinkre, akik egy évig díjmentesen használhatták a szolgáltatást.

Mennyibe fog kerülni a bérprogram?
 • Az egycéges bérprogram listaára 54.000 Ft + ÁFA, míg a több (korlátlan) céges program listaára 80.000 Ft + ÁFA lesz 2022-től, viszont jelentős csomagkedvezményeket biztosítunk. Például amennyiben egyszerre (egy rendelésen belül) könyvelőprogramot és bérprogramot is rendelnek, 2022-ben a könyvelőprogramot teljes áron, míg a bérprogramot 50% kedvezménnyel számlázzuk. A részletes 2022-es árakat és a csomagkedvezményeket ide kattintva találják.

Ha 2022-ben még végig a régi programot szeretném használni bérszámfejtésre, ki kell-e fizetni a bérprogram frissítését?
 • Amennyiben 2022-ben még nem szeretne áttérni az új programokra, használhatja a régi programokat, amelyekben 2022-ben is megtalálható a bérmodul, bár azon már csak törvényváltozás miatti frissítéseket végzünk. Tehát ha nem fizetik ki a bérszámfejtés frissítését, a régi programban akkor is használható marad. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy ha később át szeretne térni az új Bérprogramra, érvényes frissítés hiányában csak a bérprogram megvásárlásával lesz erre lehetősége, tehát érdemes megfontolni a bérprogram frissítésének megfizetését akkor is, ha 2022-ben még nem tervezi az átállást.

A régi programokhoz meddig lesz támogatás?
 • A régi programok frissítései 2022. végéig lesznek elérhetőek.

Mi a helyzet a bérfeladás könyvelésével az új bérprogramból?
 • Az új bérprogramból előállítható egy vegyes feladás fájl, ami betölthető mind a régi, mind az új kettős programba. Amennyiben az új bérprogram ugyanazon a gépen fut, mint az új könyvelőprogramok, lehetőség lesz a közvetlen feladásra is.

Amennyiben további kérdés merülne fel, kérem, keressék ügyfélszolgálatunkat, vagy beszéljük meg a fórumunkon!

Lauber Attila
ügyvezető
© 1998 - 2018 RLB-60 Bt. Adatvédelmi tájékoztató