Főoldal Céginformáció Szoftverek Árlista Demo programok Megrendelés Kapcsolat
Kettős könyvvitel Pénztárkönyv Naplófőkönyv Bérszámfejtés Számlázás Számlázás 2 Házipénztár Dokumentációk
cashbook cashbook Adriana Accounting - A könyvelés izgalmas és változatos! Könyvelői praktikum szabalyzat.com https://rlb.beosztasom.hu/ BaBér bérszámfejtés munkaügyi fórum


RLB ELEKTRONIKUS SZÁMLÁZÁS


Cégünk bevezeti saját fejlesztésű elektronikus számlázását, mellyel lehetővé válik időbélyegzővel és elektronikus aláírással ellátott számlák kibocsájtása, továbbítása. Először az ügyfeleinknek kiállított "papírszámlákat" váltjuk fel elektronikus számlákkal, majd a sikeres bevezetést követően hamarosan az RLB számlázó programot használó ügyfeleink is képesek lesznek elektronikus számla kiállítására, amivel amellett, hogy egy környezetbarát technológiát vezethetnek be, jelentős adminisztrációs költség- és időmegtakarítást is elérhetnek.

A 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról 175. § (3) b) bekezdése alapján az elektronikus számlázáshoz a befogadó beleegyezése szükséges, így az vissza is utasítható. A számlabefogadó beleegyezése viszont nem csak formális - írásos - lehet, megvalósulhat passzív módon is, például a felhívást követően a rendelkezésre álló időben nem nyilatkozik arról, hogy nem szeretne elektronikus számlát kapni.

Cégünk a frissítési díjak tekintetében novembertől tervezi bevezetni az elektronikus számlázást. Az elektronikus számlát e-mailben küldjük meg ügyfeleinknek (magát a digitálisan aláírt és időbélyegzett PDF számlát), valamint a honlapunkon a díjbekérőkhöz hasonlóan ezek a számlák is bekerülnek a felhasználói fiókba, ahonnan bármikor letölthetők lesznek.

Amennyiben Ön nem szeretne elektronikus számlát kapni (tehát továbbra is papír alapon, postázva szeretné megkapni a frissítési díj számláját), legkésőbb az esedékes frissítési díj kifizetése ELŐTT jelezheti cégünknek az erre vonatkozó igényét az alábbi módokon:

  • honlapunkra belépve az Adatmódosítás menüpontban, a papír alapú számla opció bejelölésével,
  • e-mailben az info@rlb.hu e-mailcímen.
Amennyiben a papír alapú számlát választja, bármikor visszatérhet az elektronikus számlázásra.

Mivel fentiekről minden lehetséges módon tájékoztatjuk ügyfeleinket (e-mailben, a honlapunkon, a postán küldött díjbekérőben stb.), amennyiben a díjbekérő kifizetéséig nem jelzi a papírszámla iránti igényét, úgy az elektronikus számlázást elfogadottnak tekintjük.

Új ügyfeleink a megrendelés leadásakor jelezhetik, ha nem szeretnének elektronikus számát befogadni.

© 1998 - 2018 RLB-60 Bt. Adatvédelmi tájékoztató